200644467084241

Page content

article content

De Huidkankerdag 2018 vindt 2 juni plaats

Laat uw huid checken door de dermatoloog

Wat willen wij met de Huidkankerdag bereiken?

  1. Mensen bewuster maken van de gevaren van te veel zonnen;
  2. Bezoekers uitleggen dat het belangrijk is om de huid regelmatig zelf te controleren. Zo kan een huidkanker vroeg worden ontdekt. Vroege herkenning geeft de grootste kans op genezing.

Als u de Huidkankerdag bezoekt, krijgt u informatie over huidkanker. Wat zijn de risico’s? Voor wie is goede bescherming vooral belangrijk? Hoe kan ik mijn huid goed beschermen tegen de zon? Bovendien kunt u uw huid laten controleren door een dermatoloog. Let op: deze huidcheck is geen officieel medisch consult. Zo wordt er geen (volledig) dossier bijgehouden. Als de dermatoloog een verdachte plek ontdekt, zult u naar uw eigen huisarts moeten voor het vervolg. Het is dan aan u om dit wel of niet te doen. Ook is zo’n huidcheck een momentopname. Met andere woorden als een moedervlek na het bezoek verandert zult u er opnieuw naar moeten laten kijken. U kunt dan het beste naar uw huisarts gaan.

Tijdens de Huidkankerdag willen dermatologen mensen vooral uitleg geven over de gevaren van de zon. Het is niet bedoeld als vervanging voor een gewoon bezoek aan de dermatoloog. Of om het werk van een andere dermatoloog te laten controleren (second opinion).

De organisatie van de Huidkankerdag is blij met de grote belangstelling voor deze dag. Die belangstelling groeit ieder jaar, van bezoekers maar ook van de verschillende media (journaal, kranten). Met deze dag willen wij uitleggen dat de zon goed is voor de mens, maar ook dat teveel zonnen meer kans geeft op het ontstaan van huidkanker. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Inschrijven voor deze dag is nog niet mogelijk. U kunt zich vanaf 15 april tot en met 7 mei inschrijven via huidkankerdag.nl  Wees er snel bij, want vol is vol. Indien u meer informatie wenst neem dan contact op met De Huiddokter via 085-0657224 of stuur een email naar info@dehuiddokter.nl.

Hoe herken ik huidkanker?

Het ontstaan van huidkanker kun je herkennen aan het ontstaan van rode vlekken en bultjes met een klein wondje die niet goed willen genezen. Voor moedervlekken geld dat deze niet vlekvormig veranderen, meer kleuren krijgen of gaan jeuken, bloeden of steken. Voorlopers van huidkanker zijn meestal ruwe plekken waar regelmatig een schilfer vanaf komt en soms gevoelig zijn. Het zijn onrustige plekken in het gezicht, op de schedel, armen en benen.

Basaalcelcarcinoom (rode vlek) op de schouder

Er zijn verschillende vormen van huidkanker. Het meest voorkomende basaalcelcarcinoom, het plaveiselcelcarcinoom en het melanoom (moedervlek kanker). Indien huidkanker in een vroeg stadium wordt gevonden is het vaak goed te genezen.

Meer weten? Schijf u dan in voor de huidkankerdag op 2 juni 2018 of meld u aan voor de lezing Zonlicht en de Huid.

Comment Section

1 reactie op “De Huidkankerdag 2018 vindt 2 juni plaats


Door W.van de Geer op 12 mei 2018

bij deelname aan de huidkankerdag moet een vragenlijst ingevuld worden,maar ik kan deze niet downloaden.Kunt u mij deze mailen? bvd

Plaats een reactie


*